Klímaaktív

A klímaváltozás valósága

A klímaváltozás miatt olyan menekültválság jön, amilyet még nem látott a világ

2017. november 02. 20:00 - Zenita

Szerző: https://444.hu/author/erdelyip 

„Ha hozzáadjuk a klímaváltozást a már meglévő gazdasági, társadalmi és politikai feszültségekhez, az erőszakhoz vezet, és olyan konfliktusokhoz, amiknek katasztrofális lesz a következménye.”

Erről Steve Trent, a Environmental Justice Foundation (Környezeti Igazság Alapítvány) vezetője beszélt a Guardiannak. Az alapítvány legújabb kutatásában magas rangú amerikai katonai vezetők, biztonságpolitikai szakértők és tudósok írnak arról, hogy a mostani menekültválság eltörpül majd a következő évtized migrációs nyomásához képest. https://www.theguardian.com/environment/2017/nov/02/climate-change-will-create-worlds-biggest-refugee-crisis
A tanulmány azzal számol, hogy Afrikában a felmelegedés, és az azt kísérő szárazság miatt több tízmillió embernek kell majd elhagynia az otthonát, ők pedig valószínűleg Európa felé veszik az irányt.

A kutatás megemlíti, amiről már a 444-en is írtunk, hogy a szír polgárháború kitörésében is lehetett szerepe a klímaváltozásnak, és a nyomában járó éhínségnek. / https://444.hu/2013/09/04/a-klimavaltozas-vezetett-a-sziriai-polgarhaboruhoz /
Az EFJ azt szeretné, ha a világ országai új jogi keretrendszert dolgoznának ki a klímamenekültek védelmében, akik szerintük a legszegényebb és leginkább rászoruló emberek lesznek a világon. 

Via: https://444.hu/2017/11/02/a-klimavaltozas-miatt-olyan-menekultvalsag-jon-amilyet-meg-nem-latott-a-vilag 

pink.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://klimaaktiv.blog.hu/api/trackback/id/tr9913147278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása